Egészségügyi válsághelyzeti terv

Intézményének nehézséget jelent a kötelezően elkészítendő Egészségügyi Válsághelyzeti Terv létrehozása? Munkavállalói túlterheltek vagy nincs meg a megfelelő szaktudás az elkészítéshez? Nem akar eredménytelen egyeztetéseket folytatni a Kormányhivatallal?


Egészségügyi válsághelyzet és különleges jogrend időszakára egészségügyi válsághelyzeti terv készítésére kötelezett a 43/2014 (VIII.19.) EMMI rendelet alapján, valamennyi fekvőbeteg-szakellátást nyújtó egészségügyi szolgáltató, a  járóbeteg-szakellátás körében a  rendelőintézeti szakrendelő és a  nappali kórház.

A  Terv elkészítéséről, naprakész állapotban tartásáról, valamint a  végrehajtásában érintett személyekkel való megismertetéséről az egészségügyi szolgáltató vezetője köteles gondoskodni. Ez olyan többlet terhet ró a mai egészségügyi ellátórendszerre, mely szinte kivitelezhetetlen. Sok esetben a terv használhatósága látja kárát a ráfordított idő és energia hiányának.


A jól megválasztott tervezésért felelős személy azonban garancia lehet a  terv pontos elkészítésére és felülvizsgálatára, valamint használhatóságára.

Azonban a tervkészítés nem egyszeri feladat!

Az éves felülvizsgálat megvalósításához segítséget nyújtunk, munkánkat az alábbi szempontrendszer alapján végezzük:
1 – Amikor nem szükséges, nem változtatunk a terven. Így nem generálunk többlet adminisztrációt.
2 – Amennyiben a tervre vonatkozó érdemi változás nem történik, azonban a változó adatok frissítése szükséges, segítünk a változásokat módosító jegyzék elkészítésében és a hozzá kapcsolódó ügyintézésben.
3 – Amennyiben új terv benyújtása szükséges, segédkezünk a teljes engedélyezési jóváhagyási eljárás lefolytatásában.

Kapcsolódó cikkeink:

  1. Egészségügyi válsághelyzeti terv – milyen a jó terv?
  2. A pandémiás tervezés fontossága
  3. Egészségügyi válsághelyzet – jogszabályi változások!

Keressen minket elérhetőségeink valamelyikén, segítünk a megoldásban!