Gyártmánylap
A gyártmánylap az élelmiszer-előállító által vezetett, a feldolgozott élelmiszer élelmiszer-biztonsági és minőségi jellemzőire vonatkozó nyilvántartás.
Az élelmiszer-előállító köteles a végső felhasználónak szánt feldolgozott élelmiszerre vonatkozó, a rendeletben meghatározott adatokat önálló dokumentumban (gyártmánylap) vagy más dokumentum részeként a feldolgozott élelmiszer előállítását megelőzően elkészíteni és azt az adott élelmiszer előállításának valamennyi telephelyén tárolni.
A gyártmánylap tartalmát és formai követelményeit a 82/2012 (VIII.2.) VM rendelet szabályozza.
Anyaghányad nyilvántartás
Az anyaghányad nyilvántartást vendéglátóipari egységeknek illetve cukrászdáknak kell készíteni abban az esetben, ha csak saját üzletben forgalmazzák terméküket és nem végeznek kiszállítást.
Az anyaghányad nyilvántartást a 62/2011. (VII. 30.) VM rendelet 1. számú melléklete szabályozza.Amennyiben még nem dolgozta át korábbi, meglévő gyártmánylapjait vagy nem rendelkezik gyártmánylappal, anyaghányad nyilvántartással, segítek elkészíteni Önnek.
