Egy világ járvány következményei – Elkerülhető lett volna?

A következő hetek világszerte a második negyedéves GDP-adatok bűvöletében telnek majd, várhatóan folyamatosan jönnek a rosszabbnál rosszabb statisztikák a koronavírus-járvány gazdasági hatásairól. A kedd reggel megjelent szingapúri statisztika máris a vártnál nagyobb gazdasági összeomlásról tanúskodik. Az elemzők által becsült 37,4%-os csökkenéssel szemben 41,2%-kal zuhant Szingapúr GDP-je a második negyedévben az előző negyedévhez képest, ezzel az ország technikai recesszióba süllyedt.

A gazdasági összeomlás világszerte elsősorban a járvány miatti korlátozások eredménye. Az elemzők szerint a második negyedév zuhanása után már látszanak pozitív jelek elsősorban azokban az országokban ahol eddig példátlan gazdaság élénkítő csomagokat vezettek be a kormányok. Ezek eredményét azonban csak hosszabb távon értékelhetjük érdemben.

Mit tehetnek a gazdaság szereplői? A váratlan eseményekre való felkészülés, a folyamatok megfelelő kialakítása és tervezése mind hozzájárul a vállalkozások biztonságosabbá tételéhez, a termelés fenntartásához és a munkaerő tovább foglalkoztatásához. Készüljön fel Ön is, segítünk a tervezésben!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s