Kinek kötelező a HACCP rendszer?

Amennyiben Ön élelmiszeripari vállalkozó a „852/2004/EK rendelet az élelmiszer higiéniáról” értelmében kötelező az élelmiszeripari vállalkozására a HACCP rendszer kiépítés, működtetése. A HACCP rendszer röviden azért kell, hogy az élelmiszer kezelés, feldolgozás és értékesítés egy ellenőrzött, egységesített formában történjen. Így könnyű nyomon követni, ellenőrizni és észrevenni az esetleges hibákat is.

A HACCP rendszer működtetése kötelező jellegű 2004 májusától mind az élelmiszer előállítással és forgalmazással foglalkozó, mind pedig a vendéglátás és közétkeztetés területén működő cégek számára:
• élelmiszergyártók,
• élelmiszeripari logisztikai vállalkozások,
• élelmiszert forgalmazó kis- nagykereskedők,
• büfék,
• éttermek,
• vendéglátó és közétkeztető vállalkozások.

HACCP nemzetközileg elfogadott rendszer arra, hogy a lehetséges veszélyeket azonosítsuk, értékeljük, kezeljük a biztonságos élelmiszerek forgalmazása érdekében, valamint rendszer arra, hogy meghatározza, egyes tevékenységeket ki, hol, hogyan és mikor végezze a fogyasztók egészségvédelme és biztonsága érdekében.

Árajánlattal kapcsolatban kérem, keressen minket az elérhetőségeinken.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s