A HACCP rendszer felülvizsgálata

A HACCP felülvizsgálatáról szintén a „852/2004/EK rendelet az élelmiszer higiéniáról”  rendelkezik, miszerint a HACCP rendszerek működésének felülvizsgálatát időszakonként (minimum évente) el kell végezni, mind a rendszer felügyelő eljárásának, mind pedig az igazoló eljárásának a részeként.

HACCP felülvizsgálat szükséges:

  • mivel rendelet írja elő
  • egységét átalakította, átépítette, tevékenységet váltott, tevékenységet bővített, új terméket bővített
  • ellenőrzés alkalmával Hatóság írta elő a felülvizsgálatot
  • meglévő HACCP-jén nem tud kiigazodni, nem érzi egységre szabottnak vagy egyszerűen nincs megelégedve meglévő kézikönyvével
  • ha Ön most vett át egy meglévő, már működő egységet
  • jogszabályi változások miatt hatályukat vesztették
  • új rendelet, szabályozás, előírás teszi szükségessé

Ennek fényében rendszeres és független belső vizsgálatot nyújtok önnek a felülvizsgálat során annak meghatározására, hogy a HACCP tevékenységek, illetve ezek eredményei megfelelnek-e a tervezett intézkedéseknek, ezeket az intézkedéseket hatékonyan bevezették-e, valamint az intézkedések alkalmasak-e a célok elérésére.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s