Élelmiszer biztonság – „Tedd” és „Ne tedd” a konyhában

Pénztárca és bevásárlótáska a konyhaasztalon: A pénztárca és a bevásárlótáska számos nem kívánatos, káros mikroorganizmust hordozhat. Tartsuk ezeket távol a munkafelületektől, edényektől, készételektől. A textil táskákat rendszeresen mossuk ki. Járványos időben, hazaérkezéskor érdemes a pénztárcát is áttörölni fertőtlenítős törlőkendővel.

A kiömlött étel/ital feltakarítása: A halogatás miatt is meg lehet betegedni. A szennyeződésekben baktériumok szaporodhatnak el, ne várjunk vele – takarítsuk fel. Csöpögő étel a hűtőben, vagy kifröccsent maradék a mikrohullámú sütőben? Takarítsuk ki azonnal forró, mosogatószeres vízzel, hogy megszabaduljunk a nem kívánatos baktériumoktól.


Papírtörlő: A konyhahigiénia lényegében az apró felületek tisztán tartásáról szól. Tartsunk otthon jó nedvszívó képességgel bíró háztartási papírtörlőt, hogy gyorsan cselekedhessünk, ha kiömlik valami. Repedt edények, vágódeszkák. Ne használjunk csorba edényeket, repedezett vágódeszkákat. A sérült eszközök nem tisztíthatók megfelelően, használatuk sérülést okozhat, valamint a repedésekben baktériumok bújhatnak meg, melyek megbetegedést okozhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s