Nyár, fagyi – A biztonság a részletekben rejlik

Az élelmiszer-előállítás összetett folyamat. Ahhoz, hogy az előállított termék biztonságos legyen, törekedni kell a különböző biológiai, kémiai és fizikai veszélyek kiküszöbölésére.

A megfelelő feltételek megteremtése számos részletből áll össze. Fontos például a gyártáshoz szükséges személyi és tárgyi feltételek megteremtése, az épületek, helyiségek és munkafelületek kialakítása, a berendezések megfelelő működése és működtetése.

Fagylalt készítésénél és forgalmazásánál elengedhetetlen a megfelelő hűtőkapacitás és közműellátás. A személyi feltételek, mint például a személyi higiénia, az egészségügyi alkalmasság és képzettség, a tudás és a tapasztalat is hozzájárulnak a biztonságos élelmiszer előállításához. Éppen emiatt szisztematikusnak és alaposnak kell lennünk a FELIR azonosítótól, a felhasznált alapanyagok nyomon követhetőségén, a fagylaltpulton és szedőkanalakon át egészen a hűtőkig és tájékoztató információkig.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s